Terveellisten elämäntapojen puolesta!
 
 

Klamydian oireet


Klamydian oireet ovat erilaisia naisilla sekä miehillä. Klamydia alkaa oireilemaan 1-2 viikkoa itämisajan kuluessa tai sen jälkeen. Miehillä klamydian oireet ovat harmahtava tippavuoto, usein lievää kirvelyä virtsatessa. Lisäksi miehen

klamydia komplikaationa voi esiintyä lisäkivestulehdus ja tästä johtuva lapsettomuus myöhemmällä iällä. Myös niveltulehduksia voi esiintyä. Miesten saamista klamydia- tartunnoista 25 % on oireettomia.

Naisten klamydia oireet ovat mm. runsas valkovuoto sekä kirvelyä virtsatessa. Naisten klamydia komplikaationa voi olla munasarjatulehdus ja tästä johtuva lapsettomuus. Naisten saamista klamydia-tartunnoista 75 % on oireettomia.

Sekä miesten, että naisten tartuntapa on sama: suojaamaton sukupuoliyhdyntä. Klamydian tarttuminen ei edellytä näkyviä oireita. Taudin voi siis tartuttaa tietämättään. Klamydiaa hoidetaan antibioottihoidolla, mutta mikäli tauti on piilevänä vahingoittanut munasarjoja ei klamydiaa voida enää hoitaa.

Klamydian aiheuttaja on Chlamydia trachomatis -bakteeri.

Comments are closed.